Вартість LNG-терміналу буде менше мільярда доларів

Вівторок, 28 лютого 2012, 13:10

Згідно з техніко-економічним обґрунтуванням будівництва терміналу з прйому зрідженого газу (LNG-термінал), його вартість становитиме менше 1 млрд доларів.

Про це заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів під час третьої щорічної конференції Адама Сміта "Український енергетичний форум".

Чиновник додав, що акт прийому-передачі ТЕО з будівництва LNG-терміналу прийнятий, його презентація відбудеться 15-17 березня.

За словами Каськіва, термінал будуватиметься у дві черги (по 5 млрд кубометрів газу щорічно кожна черга) в районі порту "Південний", що в Одеській області.

Реклама:

Загальна потужність LNG-терміналу - 10 млрд кубометрів в рік.

За його словами, введення в експлуатацію об'єкту - 2016 рік. Термін окупності LNG-терміналу становить до 10 років.

В ході свого виступу Каськів підкреслив, що його агентство перебуває в останній фазі розробки альтернативних маршрутів постачання газу. Подробиць він не повідомив.

Окрім того, чиновник повідомив, що агентство приступає до створення керуюючої компанії і має вже декілька заявок від іноземних компаній на участь у конкурсі з відбору партнера для створення спільної керуючої компанії з управління терміналом.

"Ми очікуємо, що до літа буде створена керуюча компанія спільна. І з Нового року ми перейдемо до практичної реалізації цього проекту", - наголосив він.

Нагадаємо, 5 липня 2011 року були оголошені торги на розробку ТЕО терміналу. 16 вересня переможцем проекту стала іспанська компанія Socoin.

30 січня компанія іспанська завершила розробку ТЕО.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!