Лукашенко з Медведєвим заявили, що США і ЄС не повинні тиснути

П'ятниця, 24 лютого 2012, 20:44

Президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент Росії Дмитро Медведєв виступили із спільною заявою про неприпустимість використання заходів економічного тиску або примушення в міждержавних відносинах.

Про це повідомили в прес-службі президента Білорусі, передає УНІАН.

"Діючи у дусі загального підходу, узгодженого між Республікою Білорусь і Російською Федерацією, а також з урахуванням неодноразових заяв США і Європейського Союзу про можливість застосування економічних обмежень відносно Республіки Білорусь, президенти Білорусі і Росії підтверджують неприпустимість використання заходів економічного тиску або примушення в міждержавних відносинах", - йдеться в заяві.

Президенти РБ і РФ підкреслюють, що "такі заходи створюють штучні бар'єри в торгівлі, необгрунтовані перешкоди економічної взаємодії суб'єктів господарювання, ущемляють законні інтереси економічної безпеки держав, що спричиняє шкоду продуктивній взаємовигідній співпраці, розвитку інтеграційних процесів на Євразійському континенті".

Реклама:

Лукашенко і Медведєв упевнені, що це матиме негативні наслідки, насамперед, для пересічних громадян.

Президенти двох країн висловили тверде переконання в тому, що "тільки рівноправний і шанобливий діалог сприятиме врегулюванню міжнародних розбіжностей" і виступили за відмову від будь-яких дій, що перешкоджають такому діалогу.

Нагадаємо, що 27 лютого на засіданні Ради міністрів ЄС у Брюсселі може бути прийняте рішення про розширення санкцій відносно офіційного Мінська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!