Київ оголосив тендер на закупівлю автобусів на 18 мільйонів євро

Четвер, 25 березня 2021, 19:15
 

Комунальне підприємство "Київпастранс" оголосило тендер на закупівлю 12-метрових автобусів з низькою підлогою і супутніх послуг на орієнтовну суму 18,595 мільйона євро, контракт на поставку яких фінансуватиметься за кошти Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з оголошенням, автобуси повинні бути повністю низькопідлоговими, оснащені дизельним двигуном, розраховані на 105 пасажирів (в тому числі 30 сидячих).

Крім автобусів, також закуповуються інструменти та обладнання для їх обслуговування і ремонту, основні запчастини, доставка техдокументації і супутні послуги.

Реклама:

Заявки на участь приймаються до 14 травня 2021 року.

Згідно з умовами, тривалість контракту – 22 місяці, перші поставки – не пізніше восьми місяців з дати отримання авансового платежу.

Кількість автобусів не вказується (це може бути різне число в рамках зазначеного бюджету). Але, в рамках програми "Міський громадський транспорт" Київ запланував купити 112 автобусів.

За словами транспортного аналітика Івана Черниша, вартість білоруського автобуса МАЗ-203 без ПДВ становить близько 110-140 тис євро в залежності від комплектації. Таким чином, на тендері можна буде придбати понад 100 автобусів.

Станом на березень 2021 року в Києві щодня на лінію виходить близько 509 автобусів.

Читайте також: Кличка "підкинули" на вибори: що не так з придбаними Києвом білоруськими автобусами

Нагадуємо:

Київ отримав 2000 автобусів виробництва білоруського заводу МАЗ в рамках договору про фінансовий лізинг.

Загальна сума лізингового договору становить 50,72 мільйона євро або близько 1,67 мільярда гривень.

Вартість одного короткого 12-метрового автобуса становить 202 тисячі євро, а 18,75-метрової "гармошки" - 288 тисяч євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: