Держфінінспекція почне перевірку підвищення комунальних тарифів

Понеділок, 30 січня 2012, 11:08

Державна фінансова інспекція має намір у лютому почати перевірку обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах.

Про це сказано в повідомленні Держфінінспекції, передають "Українські новини".

"Державна фінансова інспекція України в лютому починає перевірку комунальних підприємств сфери житлово-комунального господарства щодо обґрунтованості підвищення тарифів на послуги", - зазначається в повідомленні.

Такі перевірки, за даними відомства, пов'язані зі стурбованістю вищого керівництва країни випадками необґрунтованого підвищення окремими органами місцевого самоврядування тарифів на житлокомпослуги.

Реклама:

"Для врегулювання цієї проблеми ми й починаємо зазначені перевірки", - заявив голова Держфінінспекції Петро Андрєєв.

Перевіркам піддадуться всі підприємства сфери житлово-комунального господарства, які підвищили тарифи на свої послуги в 2011 й 2012 роках.

Фахівці Держфінінспекції мають намір перевірити як обґрунтованість й економічну доцільність підвищення тарифів, так і формування невиробничих видатків і собівартості послуг.

Також під час перевірок буде перевірятися законність використання коштів, сплачених споживачами комунальних послуг.

Держфінінспекція називає головною метою перевірок захист інтересів споживачів житлокомпослуг.

Нагадаємо, 25 січня прем'єр-міністр Микола Азаров звернувся до Генеральної прокуратури із проханням відреагувати на випадки необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: