У Києві знову боротимуться з МАФами

Неділя, 22 січня 2012, 14:43

У Києві знято мораторій на демонтаж кіосків на зупинках громадського транспорту.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає УНІАН.

 "Я хочу нагадати, що 19 січня комісія, яку я очолюю, по знесенню МАФів скасувала мораторій на знесення комерційних структур на зупинках", - сказав він, реагуючи на озвучену керівником "Київпастрансу" Миколою Ламбуцьким проблему відмови окремих власників кіосків на зупинках прибирати сніг на закріпленій за ними території.

"Враховуючи це рішення (про зняття мораторію), зараз у вас є можливість вплинути на ситуацію. У багатьох вже закінчилися договори, і от саме питання своєчасної очистки територій зупинок можете приєднати до питання про продовження оренди територій. Якщо не будуть реагувати - договори з ними не продовжувати, будемо розривати і зносити", - сказав Мазурчак.

Реклама:

Звертаючись до начальника Головного управління з контролю за благоустроєм Сергія Садового, Мазурчак доручив щоденну фотофіксацію територій МАФів.

"З тими кіосками, які навколо себе не прибрали договори продовжуватися не будуть. Вони будуть демонтовані", - попередив перший заступник голови КМДА.

Свої скарги на власників кіосків озвучив також присутній на нараді представник КП "Київський метрополітен".

"Є проблема. Ті МАФи, які знаходяться поблизу станцій (метро), мало того, що більшість з них стоїть незаконно, вони ще й сніг не прибирають. На наші звернення дуже рідко хто реагує, і намагаються сніг кудись підсунути, щоб не вивозити", - сказав він.

На це Мазурчак доручив метрополітену скласти списки тих, хто не прибирає території, і передати їх Садовому з метою подальшої зміни власників цих МАФів.

"Надайте свої списки Садовому, де конкретно є такі МАФи, які не прибирають, і є у вас проблеми. І буде забезпечена перевірка і відповідне реагування за конкретними адресами", - сказав Мазурчак.

Нагадаємо, за даними податківців, сьогодні у столиці більше 15 тисяч "малих форм", а за неофіційними даними - 20 тисяч.

З весни 2010 року у столиці діє мораторій на видачу ордерів на розміщення тимчасових споруд.

Проте за інформацією ЗМІ, кількість МАФів у Києві зростає щодоби на 10-20 штук, більшість з яких встановлюються незаконно.

За словами урядового уповноваженого з питань дерегуляції Михайла Бродського, до бізнесменів-"ларьочників" також належить нинішній голова "Київпастрансу" Микола Ламбуцький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: