Рада зробила крок до перетворення Кіпру з офшора на партнера

П'ятниця, 9 грудня 2011, 12:23

Верховна рада ратифікувала угоду про економічне співробітництво з Кіпром.

За закон №0236 "Про ратифікацію угоди між урядом України і урядом Республіки Кіпр про економічне, наукове, технічне та промислове співробітництво" у п’ятницю проголосували 269 карток депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Планується, що угода сприятиме розвитку двостороннього співробітництва в галузях, які становлять взаємний інтерес.

Зокрема, передбачається створення промислових комплексів, розширення і модернізація промислових підприємств, обмін науковою і технологічною інформацією.

Реклама:

Також передбачається створення міжурядової українсько-кіпрської комісії, яка буде обговорювати програми співробітництва, сприяти співпраці малого та середнього бізнесу тощо.

Як зазначив член парламентського комітету з питань закордонних справ Тарас Чорновіл, цей закон справді потрібен сьогодні Україні.

"Кіпр для багатьох з нас став синонімом тієї зони, де відмиваються колосальні кошти, виведені з Україною", - зазначив він.

Водночас, за його словами, останнім часом, у тому числі зусиллями Комітету у закордонних справах ВР і окремих політичних сил, вдалося вийти на нормальні, адекватні відносини між Україною та Кіпром.

"Паралельно з тим, що все-таки буде прийнятий документ, який обмежить офшорне використання Кіпру, ми повинні оформити і інший напрям наших відносин", - зазначив він, додавши, що цей напрямок полягає в економічному і науковому співробітництві між країнами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: