Росія лякає ЄС енергетичною нестабільністю через Третій Енергопакет

Четвер, 8 грудня 2011, 10:59

Третій енергетичний пакет ЄС призведе до різкої зміни стабільних відновин між постачальниками газу та споживачами, а також вплине на енергетичну стабільність.

Про це заявив міністр енергетики Росії Сергій Шматко, повідомляє портал "Українська енергетика".

"Третій енергетичний пакет різко змінив довгостворкові стабільні відносини між постачальниками та споживачами", - повідомив Шматко делегатам Світового паливного конгресу в м. Доха, заявивши, що це питання є одним з ключових викликів, який має Росія як найбільший у світі видобувач нафти та провідна країна-постачальник газу.

"Третій енергетичний пакет, який зараз запроваджується, ризикує порушити відносини між постачальниками та споживачами", - наголосив він.

Реклама:

Як відомо, одним із ключових елементів Третього енергетичного пакету ЄС є структурне відокремлення між транспортувальною та видобувною діяльністю вертикально інтегрованих енергетичних компаній.

Пакет створює труднощі для "Газпрому" в ЄС, бо російський газовий гігант займається діяльністю з видобутку та постачання до Європи, нещодавно розширивши мережу газопроводом "Північний потік".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!