Клюєв уже порахував вигоди від вільної торгівлі з Європою

Вівторок, 20 грудня 2011, 10:47

Після набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, яка є складовою частиною договору про асоціацію, Україна може розраховувати на додаткове зростання своєї економіки на 2% на рік.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Хоча де-факто угода поки не парафована, успішне закінчення політичних переговорів - досить серйозний прорив. Ми йшли до цього не один рік, і прекрасно відомо, що дорога була непростою. І результати будуть не загально дипломатичними, а конкретними: це і зона вільної торгівлі, і прогрес у спрощенні візового режиму. Я згоден, що проект договору достатньо амбітний, тобто ставить сміливі і перспективні цілі", - підкреслив перший віце-прем'єр.

Коментуючи можливість остаточного підписання угоди, Клюєв зазначив: "Є підстави вважати, що це відбудеться не пізніше ніж через рік. Ще деякий час може зайняти ратифікація, але не думаю, що це буде довго. Поки ж стоїть завдання парафування договору, в якому ні багато ні мало 2 тис. сторінок. А це як щонайменше десять з половиною годин чистої роботи".

Реклама:

За його словами на це піде близько півтора місяця.

Клюєв також додав, що від української сторони займатися парафуванням буде заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!