Тігіпко пообіцяв скоротити дефіцит Пенсійного фонду до 10 мільярдів

П'ятниця, 16 грудня 2011, 16:02

Дефіцит Пенсійного фонду в 2012 році прогнозується в розмірі близько 10 млрд гривень.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Оптимальний варіант істотного поліпшення ситуації Пенсійного фонду - це прийняття законів про легалізацію. Підготовлені нами законопроекти можуть кардинально змінити ситуацію, аж до ліквідації дефіциту Пенсійного фонду вже в наступному році", - сказав віце-прем'єр.

Тігіпко також повідомив, що вже підготовлений проект доповнень до закону про пенсійну систему у частині введення її другого рівня і зараз вони активно обговорюються в Мінсоцполітики та профільному комітеті Верховної ради.

Реклама:

"Сподіваюся, що за наступний рік ми їх приймемо. У законопроекті містяться важливі норми, які дозволяють більш чітко організувати роботу другого рівня та захистити кошти, які надходитимуть на персональні рахунки громадян", - пояснив віце-прем'єр.

За його словами, на першому етапі кошти другого рівня будуть надходити до державного накопичувального фонду, і держава буде нести за них відповідальність.

Водночас, Тігіпко зазначив, що залишаються дискусійні питання щодо допуску керуючих компаній, оскільки необхідні додаткові гарантії щодо якості цих компаній та їх відповідальності.

Він також сказав, що спочатку на другий рівень передбачається відраховувати 2% фонду оплати праці, щорічно збільшуючи платіж на 1 процентний пункт.

При цьому верхня планка остаточно ще не узгоджена, зазначив Тігіпко.

Як відомо, прийнятий в 2011 році закон про пенсійну реформу передбачає запуск другого, персоніфікованого рівня пенсійної системи в рік, наступний за роком ліквідації дефіциту Пенсійного фонду.

Наприкінці листопада 2011 р. голова ПФУ оцінив його дефіцит за підсумками 2011 року в 31 млрд гривень при загальному розмірі виплат пенсій і пенсійних допомог близько 209 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: