Янукович ветував закон про морські порти

Субота, 10 грудня 2011, 13:11

Президент Віктор Янукович застосував право вето до закону "Про морські порти України", який визначав правові, економічні, соціальні та організаційні основи діяльності у морпортах країни.

Про це йдеться в "Пропозиціях до закону України "Про морські порти" від 30 листопада розміщених на сайті Верховної ради, передають "Комментарии" з посиланням на "Українські новини".

На думку Януковича, деякі норми цього закону призведуть до створення правових колізій у Водному кодексі, частина з них суперечить закону про землеустрій, а запропоновані в новому законі зміни викличуть прогалини у правовому регулюванні відносин у сфері користування акваторіями морських портів, що зробить неможливим реалізацію відповідних положень закону.

Президент підкреслює, що новий закон може створити певні ризики для зловживань і втрати об'єктів портової інфраструктури, які забезпечують життєдіяльність держави в цілому, мають загальнодержавне значення.

Реклама:

Крім того, на думку Януковича, закон викликає ряд інших зауважень, в тому числі концептуального характеру, містить положення, які не узгоджуються з іншими базовими законодавчими актами, що може призвести до численних правових колізій, викликати прогалини у правовому регулюванні відповідних відносин.

Зокрема, за законом, який надійшов на підпис, приватизація об'єктів портової інфраструктури в межах морських портів здійснюється відповідно до законодавства про приватизацію, однак, концепція приватизації таких об'єктів не є виваженою.

Враховуючи наведені зауваження, президент пропонує закон відхилити.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна рада прийняла закон "Про морські порти України".

Законом передбачалося створення державного підприємства "Адміністрація морських портів Україна" (АМПУ), основними цілями якого було б планування розвитку морпортів, ефективне управління стратегічним об'єктами інфраструктури та виконання адміністративних функцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: