Янукович не захотів платити за засклений балкон

Четвер, 1 грудня 2011, 15:33

Президент Віктор Янукович ухвалив рішення ветувати закон №3692-VІ "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об'єкта житлової нерухомості".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно із повідомленням, глава держави вважає неприпустимим сьогодні будь-яке збільшення квартплат та впевнений, що оподаткування квартир, балконів, лоджій має відповідати принципу соціальної справедливості.

Водночас, за його словами, закон, який надійшов на підпис, закріплює підходи, за яких багатші верстви населення опиняються у привілейованому стані.

Реклама:

Незважаючи на те, що загальна площа нерухомості, яка знаходиться у володінні таких громадян, може бути у рази більшою, ніж та, якою володіють незаможні громадяни, площа, з якої сплачується податок, може майже не відрізнятися.

"Президент вимагає від уряду внести пропозиції щодо запровадження справедливого підходу при обрахуванні квартплат, виходячи з площ квартир, балконів та лоджій", - наголошується у повідомленні.

Відтак, президент пропонує Верховній раді відхилити зазначений закон.

Як повідомлялося, 17 листопада Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР із визначення житлової та загальної площі об'єкта житлової нерухомості", яким уточнюються поняття загальної та житлової площі об'єкта житлової нерухомості, із пропозиціями президента Віктора Януковича.

Попередню версію документа президент ветував 25 жовтня. Причиною цього він називав те, що закон передбачав заборону надання в житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру.

Чинний нині Житловий кодекс УРСР був прийнятий у червні 1983 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!