Депутати уточнили поняття загальної та житлової площі

Четвер, 17 листопада 2011, 19:04

Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР із визначення житлової та загальної площі об'єкта житлової нерухомості", яким уточнюються поняття загальної та житлової площі об'єкта житлової нерухомості, із пропозиціями президента Віктора Януковича.

За прийняття нової редакції закону із пропозиціями Януковича у четвер проголосували 275 депутатських карток, повідомляє агентство "Українські новини".

Як відомо, 25 жовтня Янукович ветував цей закон. Причиною цього він назвав те, що закон передбачав заборону надання в житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру.

Таким чином, президент запропонував не забороняти надання житлових приміщень для потреб виробничого характеру, а повернути заборону, яка діяла раніше, - на надання житлових приміщень для потреб промислового характеру.

Реклама:

Крім того, Янукович запропонував установити, що площа лоджій, балконів, веранд і терас підраховується з урахуванням коефіцієнтів: для балконів і терас - 0,3; для лоджій - 0,5; для засклених балконів - 0,8 і для веранд, засклених лоджій і холодних комор - 1,0.

Прийнятий Радою 6 жовтня закон наділяв правом установлювати коефіцієнти, з урахуванням яких підраховуються площа лоджій, балконів, веранд і терас, центральний орган виконавчої влади з питань житлової політики.

Чинний нині Житловий кодекс УРСР був прийнятий у червні 1983 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!