Аграрний міністр обіцяє розпродаж землі на 2013 рік

Четвер, 1 грудня 2011, 12:53

Купівля-продаж земель сільськогосподарського призначення може стати можливою в Україні в кінці 2012 року – на початку 2013 року.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я так бачу, що приблизно на кінець 2012 року - початок 2013 року ми дамо можливість повноцінному обігу сільськогосподарських земель", - сказав він.

Міністр нагадав, що урядовий законопроект про ринок земель, який дозволяє продаж сільгоспземель, відправлений українським парламентом на доопрацювання в першому читанні.

Реклама:

Присяжнюк прогнозує, що після завершення всіх необхідних процедур у відповідних комітетах парламенту цей законопроект буде знову винесено на розгляд Верховної ради.

"Зараз його допрацьовують, пройде перше читання, друге по повній програмі, і потім ми будемо пропонувати, щоб після цього був певний час для того, щоб можна було запустити земельний кадастр, щоб зробити інвентаризацію земель", - додав він.

 Також міністр зазначив, що земля буде купуватися тільки громадянами України та державою у вигляді земельного банку.

Нагадаємо, що Міністерство аграрної політики і продовольства спільно з аграрними організаціями на початку жовтня створили робочу групу для розробки та підготовки законопроекту "Про ринок земель".

В Україні нині діє заборона на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення, яка буде знята з 1 січня 2012 року за умови ухвалення законів про державний земельний кадастр та ринок землі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: