У Ярошенка порахували: адмінреформа зекономила для бюджету мільярд

Вівторок, 8 листопада 2011, 11:20

Скорочення чисельності працівників центральних органів виконавчої влади, проведене в 2011 році дозволило скоротити витрати на оплату праці адміністративного персоналу на 1 млрд грн.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

У Мінфіні наголосили, що зекономлені кошти були направлені на підвищення рівня соціальних гарантій працівникам бюджетної сфери.

Як відомо, в результаті оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, кількість органів державної влади скорочена з 104 до 74.

Реклама:

Крім того, скорочена чисельність працівників Секретаріату Кабінету міністрів на 50% до 592 одиниць і затверджена гранична чисельність працівників апаратів виключно міністерств і відомств в кількості 21,2 тис. одиниць, у тому числі державних службовців - 15,6 тис. одиниць.

Загалом, в результаті проведення першого етапу адміністративної реформи, який передбачав реформування тільки системи центральних органів виконавчої влади, забезпечене загальне скорочення чисельності державних службовців в центральних апаратах міністерств і відомств на 3,3 тис. одиниць, або на 17,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!