Власник МТС займеться навігацією в Україні

П'ятниця, 4 листопада 2011, 14:07

Одна з найбільших фінансово-промислових груп Росії АФК "Система" виходить на український ринок супутникової навігації.

Про це "Минфину" повідомило джерело в уряді.

Як стало відомо, Антимонопольний комітет дозволив АФК "Система" і голландській компанії Leica Geosystems HoldingsB.V створити в Україні спільне підприємство "Систем Солюшнс", яке буде оператором мережі GNSS (глобальна система супутникової навігації) в межах міста Києва та Одеси.

Навігаційні супутникові системи призначені для визначення місця розташування, швидкості руху, а також точного часу морських, повітряних, сухопутних та інших видів споживачів.

Реклама:

Вона являє собою комплексну електронно-технічну систему, що складається із сукупності наземного і космічного устаткування.

В даний час працюють або готуються до запуску наступні системи супутникової навігації - GPS (США), ГЛОНАСС (Росія), Бейдоу (Китай), Galileo (Європа), IRNSS (Індія).

Супутникова навігація сьогодні використовується Міністерством оборони країн (системи безпеки), цивільною авіацією, морським і річковим транспортом, в геодезії і картографії, у будівництві, наземним транспортом, спорті, сільському господарстві, при рятувальних роботах, а також у приватному користуванні.

Основні активи АФК "Система" – "МТС", концерн "Ситроникс", медичного холдингу "Медсен", машинобудівного холдингу "РТИ-Системи", а також підприємства башкирського паливно-енергетичного комплексу - "Башнефть".

Голові ради директорів АФК Володимиру Євтушенкову належить 64,18% акцій. Ще 19% акцій торгується на Лондонській фондовій біржі у вигляді GDR.

Решта акцій розпорошені серед фізичних осіб, у тому числі топ-менеджерів і членів ради директорів "Системи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: