Уряд схвалив продаж "Чернівці-" і "Вінницяобленерго"

Середа, 23 листопада 2011, 14:51

Кабінет міністрів схвалив умови приватизації енергопостачальних компаній "Чернівці-" і "Вінницяобленерго".

Про це повідомив журналістам глава Фонду держмайна Олександр Рябченко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, умови приватизації та стартові ціни зазначених обленерго схвалені урядом ще 2 листопада, коли були затверджені умови продажу "Закарпатттяобленерго".

У той же час, уточнив Рябченко, ФДМ ще не отримав відповідне розпорядження Кабінету міністрів.

Реклама:

Глава Фонду також уточнив, що конкурс із "Закарпаттяобленерго" планується оголосити 30 листопада.

"Із "Закарпаттяобленерго" документи отримані вчора (22 листопада). У понеділок зберемо комісію і в середу опублікуємо оголошення про продаж", - мказав він.

Рябченко додав, що після того, як буде оголошено про продаж зазначених трьох обленерго, повинна послідувати робота по третій групі енергокомпаній, які планується також виставити на приватизацію.

 Як повідомлялося, Кабінет міністрів 2 листопада затвердив умови продажу 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя), а також 40,6% акцій енергопостачальної компанії "Донецькобленерго", 45% акцій "Чернівціобленерго" і по 50% акцій "Вінниця-" і "Закарпаттяобленерго".

Раніше Рябченко повідомив про плани ФДМ оголосити в 2011 році три конкурси з продажу енергокомпаній з інтервалом в один місяць.

Зокрема, 5 жовтня був оголошений конкурс з продажу 5,103% акцій ПАТ "Західенерго" і 25% акцій ПАТ "Київенерго".

Ще два конкурси планувалося оголосити в 2011 році на початку листопада і початку грудня.

Уряд розпорядженням №310 від 11 квітня 2011 року затвердив держпакети акцій енергокомпаній, які підлягають приватизації в 2011 році.

Зокрема, планується продаж 25% "Дніпроенерго" і 45,1% "Західенерго".

Крім того, продажу підлягають 25% акцій "Київенерго", 45% "Крименерго" і "Чернівціобленерго", по 50% акцій "Вінниця-", "Дніпро-", "Закарпаттяобленерго", 40,06% в "Донецькобленерго", 25 , 99% в "Тернопільобленерго" і 21% "Черкасиобленерго" разом з 25%-Нимме пакетом акцій цього підприємства, що належить підконтрольному державі ЗАТ "УкрЕСКО".

Пізніше уряд доповнив перелік енергокомпаній, держпакети акцій яких підлягають продажу в 2011 році, з 11 до 13, доповнивши його ще двома компаніями - "Миколаїв-" (45%) і "Хмельницькобленерго" (45%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!