Депутати відмовилися збільшити коефіцієнт розрахунку пенсії

Вівторок, 4 жовтня 2011, 16:33

Верховна рада відмовилася підтримати законопроект, що пропонує збільшити коефіцієнт розрахунку пенсії для працюючих пенсіонерів.

За законопроект про внесення змін до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" проголосували в першому читанні у вівторок 169 народних депутатів з 389 зареєстрованих в залі, передає "Інтерфакс-Україна".

Законопроектом пропонувалося встановити, що величина оцінки одного року страхового стажу для працюючих пенсіонерів дорівнює 1,35%.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що з 1 жовтня 2008 року при розрахунку пенсії один рік стажу роботи дорівнював 1,35%, однак, ця норма діяла лише в 2008 році.

Реклама:

В даний час це питання законодавчо не врегульоване, і, таким чином, сьогоднішні пенсіонери опинилися в гірших умовах, оскільки за один рік стажу роботи зараховується 1%.

Крім того, в законопроекті пропонувалося встановити, що перерахунок пенсій особам, які після призначення пенсії продовжували працювати, здійснюється не раніше, ніж через два роки після попереднього перерахунку пенсії.

При цьому пропонувалося встановити, що якщо особа має 24 місяці страхового стажу і працювала з більш високою зарплатою, то коефіцієнт зарплати з урахуванням заробітної плати після призначення не зменшується, враховується і стаж, і зарплата, одержані після призначення пенсії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!