Лукашенко просить 400 мільйонів у Ірану

Понеділок, 3 жовтня 2011, 13:08

Білорусь розраховує залучити кредит на 400 мільйонів доларів у Ірану, для підтримки фінансової системи, яка переживає кризу.

Про це передає державне агентство БелТА з посиланням на главу Нацбанку Надію Єрмакову.

Фінансова криза Білорусі вже призвела до девальвації рубля на 60 відсотків та інфляції майже в 55 відсотків за вісім місяців.

Мінськ намагається поправити справи за рахунок зовнішніх позик. Отримавши 800 мільйонів доларів першого траншу 3-мільярдного кредиту з контрольованого Росією антикризового фонду ЄврАзЕС, Мінськ просить кредити у Міжнародного валютного фонду і російського Сбєрбанка.

Реклама:

За словами голови Нацбанку Єрмакової, білоруська влада знайшла ще одне можливе джерело фінансування.

"Розглядається питання про залучення кредитів Ірану десь на 400 мільйонів доларів. Принципове рішення іранської сторони вже прийнято", - сказала глава білоруського Нацбанку в понеділок.

У Сбєрбанку Білорусь просить 1 мільярд доларів під заставу 51 відсотка акцій одного зі своїх НПЗ, а у МВФ, місія якого почне роботу на цьому тижні, хоче позичити до 7 мільярдів доларів.

"Місія почне працювати завтра, можливо, ця робота перейде в стадію розгляду нової програми ... Її обсяг може становити до 7 мільярдів доларів", - сказав журналістам у понеділок заступник міністра фінансів Володимир Амарін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!