Фонд порятунку Європи не чекає швидких грошей Китаю

П'ятниця, 28 жовтня 2011, 11:17

Голова фонду порятунку Європи не чекає швидкої угоди з владою Китаю з питання інвестицій в Європейський фонд фінансової стабільності в рамках одного з двох варіантів його посилення до 1 трильйона євро з 440 мільярдів.

Про це заявив директор EFSF під час візиту в Піднебесну, передає Reuters.

Голова фонду Клаус Реглінг сказав також, що операція з порятунку Греції є винятковим випадком, і він не бачить необхідності повторення подібної схеми стосовно до інших країн.

"Ми всі знаємо, що Китаю необхідно інвестувати надлишки свого капіталу", - сказав Реглінг на прес-конференції, додавши, що Китай є постійним покупцем облігацій, випущених фондом EFSF.

Реклама:

Глава європейського фонду стабільності прибув до Пекіна на наступний день після того, як лідери єврозони в останній момент домовилися про заходи щодо стримування боргової кризи регіону.

Європейські лідери відчувають тиск, тому що ринки очікують від них узгодження всіх деталей плану скорочення боргу Греції і збільшення потужності фонду порятунку.

Інвестори хочуть знати, яким чином потужність фонду може бути підвищена до 1 трильйона євро.

Реглінг повинен був зустрітися з посадовими особами Центробанку і міністерства фінансів Китаю в п'ятницю.

Глава фонду порятунку сказав, що хоче почути, як EFSF може структурувати схеми інвестицій в проблемні країни ЄС, щоб залучити кошти азіатських партнерів.

Раніше цього тижня інша найбільша країна з економікою, що розвивається, Бразилія, виступила проти ідеї інвестування своїх коштів у держоблігації проблемних країн єврозони для підтримки стабільності фінансової системи регіону.

Мінфін Бразилії заявив, що Європа повинна сама вирішувати свої внутрішні проблеми.

Фонд EFSF поточним обсягом 440 мільярдів євро, створений у 2010 році і до цих пір використовувався для порятунку Португалії та Ірландії, здійснює діяльність, ґрунтуючись на гарантіях всіх держав-членів єврозони і залученні капіталу на міжнародних ринках за рахунок продажу облігацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!