Еротику продаватимуть в герметичній упаковці

Вівторок, 25 жовтня 2011, 17:07

Еротична продукція в інтернеті і телекомунікаційних мережах буде поширюватися тільки в спеціально відведених місцях і тільки в герметичній упаковці.

Ці нововведення прописані в законопроекті № 7132 про зміни до закону "Про захист суспільної моралі", який був прийнятий Верховною радою в першому читанні і зараз готується до другого, передає proIT.

З тексту документа виходить, що продукція еротичного, порнографічного та сексуального характеру - це будь-який виріб, живопис, гравюра, скульптура, продукція друкованих ЗМІ, видавнича продукція, фото-, аудіо-, кіно-, відеопродукція , телевізійні та радіопрограми (передачі), реклама, інформація в телекомунікаційних мережах, в тому числі мережі інтернет, повідомлення та матеріали, інформація на цифрових носіях, у тому числі для лазерних систем зчитування, комп'ютерні і відеоігри, мобільний контент.

При цьому в документі сказано, що обіг продукції сексуального та еротичного характеру забороняється в житлових будинках, навчальних закладах, приміщеннях органів державної влади, установах культури і мистецтва, в підземних переходах, на станціях метрополітену, вокзалах, на транспорті.

Реклама:

Також обіг цієї продукції забороняється у кіосках продажу періодичної преси і павільйонах, у місцях масового відпочинку, на вуличних лотках і ринках, а також в інших місцях масового або групового перебування людей.

Крім того, в законопроекті йдеться, що продукція сексуального та еротичного характеру може розповсюджуватися лише герметичній упаковці зі спеціальним маркуванням і наявності повідомлення на упаковці "Продукція сексуального (еротичного) характеру, продаж дітям заборонено".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!