ЄС готовий скасувати експортні субсидії на агропродукцію в торгівлі з Україною

Вівторок, 25 жовтня 2011, 12:44

Європейський союз готовий скасувати експортні субсидії на сільгосппродукцію в торгівлі з Україною.

Про це під час свого виступу на агродебатах повідомив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький, передає агентство УНІАН.

"З боку Європейського союзу, мені здається, це безпрецедентний крок - готовність скасувати експортні субсидії в торгівлі сільськогосподарською продукцією при експорті в Україну", - повідомив він.

За його словами, на всі сільгосптовари, які потенційно можуть бути об`єктом експортного субсидування, в торгівлі з Україною експортна субсидія не застосовуватиметься.

Реклама:

Як повідомив директор департаменту міжнародних економічних відносин Міністерства аграрної політики і продовольства Тарас Качка, для цього ЄС має внести зміни до свого законодавства.

Він зазначив, що питання експортних субсидій всередині ЄС регулюється відповідним регламентом, і якщо вантаж прямує в Україну, то просто вносяться зміни на додаток до регламенту, що експортна субсидія нуль при призначенні вантажу до України.

При цьому П’ятницький додав, що в ЄС експортні субсидії не застосовуються масово, а в регламенті чітко визначений перелік такої продукції.

Як повідомлялося, минулого тижня в Брюсселі офіційно завершилися переговори щодо створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!