Азаров хоче безборонну торгівлю з Росією з нового року

Середа, 19 жовтня 2011, 09:42

Прем'єр Микола Азаров сподівається на вступ в силу угоди про вільну торгівлю в рамках СНД з січня 2012 року.

Про це він сказав в ході зустрічі з прем'єром Росії Володимиром Путіним у вівторок в Санкт-Петербурзі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я сподіваюся, що з січня наступного року цей договір набуде реального життя", - зазначив спікер парламенту.

Він підкреслив, що ще будуть державні процедури та ратифікація угоди і висловив сподівання, що політична воля керівників країн СНД дозволить провести ці процедури оперативно.

Реклама:

Голова українського уряду наголосив, що у договорі про зону вільної торгівлі СНД прописані конкретні терміни ліквідації всіх вилучень з правил вільної торгівлі на просторі співдружності.

"Чи є цей договір досконалим? Звичайно, ні, він недосконалий, в ньому є вилучення. Але назвіть мені хоча б один договір, в якому немає вилучень", - сказав Азаров.

Як зазначив прем'єр, найважливіше, що в договорі "закладені конкретні тимчасові рамки, часовий період, протягом якого всі ці вилучення будуть ліквідовані".
    
У свою чергу прем'єр Росії Володимир Путін підкреслив, що "зона вільної торгівлі означає, що цілими групами товарів ми скасовуємо експортні та імпортні мита".

"Певні вилучення дійсно є, але вони будуть поступово йти в минуле", - сказав російський прем'єр.

За його словами, створення ЗВТ означає, що "ми взаємно розширюємо свої ринки, що товари на наші ринки будуть надходити за нижчими цінами, що створюються умови для коопераційних виробництв, і все це разом підвищує конкурентні переваги наших економік".

Як відомо, керівники урядів країн СНД, у тому числі і Азаров, у вівторок у Санкт-Петербурзі підписали Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності.

Згоду щодо цього документу було досягнуто раніше в той же день на зустрічі глав урядів СНД.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!