Українські фондові біржі в четвер "приміряли" червоне

Четвер, 8 вересня 2011, 20:06

Українські фондові індекси завершили торги в четвер у "червоній зоні".

Індекс "Української біржі" закінчив торги на позначці 1591,21 пункту, знизившись на 0,83. Індекс ПФТС знизився на 0,24% до позначки 616,69 пункту.

До трійки найбільш ліквідних паперів традиційно для останніх сесій потрапили папери "Центренерго" (CEEN) - 10,8 мільйона гривень, "Мотор Січ" (MSICH) - 10,3 мільйона гривень і Алчевського металургійного комбінату (ALMK) - 14,5 мільйона гривень .

Більшість акцій індексного кошика закінчили торговельну сесію з пониженням, а найбільшого тиску з боку продавців піддалися акції "Укртелекому" (UTLM), -3,06%.

Краще за ринок виглядали в четвер акції Стаханівського вагонобудівного заводу (SVGZ), +1,5%.

"Спроба українського ринку продовжити вчорашнє зростання була припинена одразу після відкриття на тлі зростаючої невизначеності на світових майданчиках. Торги проходили на незначних об'ємах, а інвестори були вкрай обережні у прийнятті рішень", - зазначає керівник напрямку по роботі з VIP-клієнтами Dragon Capital В'ячеслав Орлюк.

На світових фондових майданчиках, за його словами, сьогодні панувала невизначеність і різнополярних динаміка на тлі очікувань ключових подій в Європі і США.

Реклама:

Глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше у четвер провів прес-конференцію за підсумками засідання регулятора, де заявив про ризики уповільнення відновлення економік європейських країн і зниження прогнозного значення ВВП єврозони в поточному році.

"Після виступу глави ЄЦБ і виходу статистики із США ініціатива на українському ринку ненадовго перейшла до "ведмедів", однак, говорити про їх беззаперечну перемогу передчасно", - вважає Орлюк.

Він наголошує, що на закритті сесії не було розпродажів, ринок закрився незначним зниженням котирувань.

У п'ятницю всіх чекає цікава торгова сесія з рівними шансами на успіх. Вся увага інвестиційного співтовариства буде прикута до виступу президента США Барака Обами і до промови голови ФРС Бена Бернанке в Міннеаполісі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!