Митниця каже, що 86% імпортного зрідженого газу перевіряють протягом 10 днів

Четвер, 22 вересня 2011, 16:28

Близько 86% імпортного скрапленого газу проходить відбір проб протягом 10 днів.

Про це повідомив заступник начальника митного поста Київської регіональної митниці Руслан Кузьменко під час Другої міжнародної конференції з питань розвитку та функціонування ринку скрапленого газу LPG Ukraine 2011.

"За рахунок оптимізації митного оформлення зрідженого газу і збільшення обороту пробників нам вдалося знизити час простою цистерн з імпортним ресурсом до 10 днів", - уточнив він, повідомляє Oilnews.

За словами Кузьменка, основною причиною відбору проб є коригування митної вартості імпортного ресурсу, яка залежить від суміші газу.

Реклама:

"Зокрема, митна вартість газу з великим вмістом пропану становить 1 120-1 200 долара за тонну, в той час як газ з більшою часткою бутану "коштує" 780-800 доларів за тонну. Деякі компанії прагнуть занизити обсяг сплачуваних податків, вказуючи в декларації більш "дешевий" газ. Митні органи зобов'язані виявляти такі випадки і коригувати вартість імпортного газу", - пояснив представник митниці.

Зокрема, за його словами, обсяг розмитненого газу в червні-липні 2011 року становив 36,2 тисячі тонн, а обсяг газу, вартість якого була скоригована - 21,6 тисячі тонн.

"У серпні-вересні ці показники становив відповідно 50,3 тисячі тонн і 20,3 тисячі тонн, що говорить про збільшення ефективності роботи митних органів, - зазначив Кузьменко. - Якщо така позитивна динаміка збережеться, то відбір проб в майбутньому можна буде або спростити, або ліквідувати".

Нагадаємо, на початку липня роздрібні ціни на газ різко підвищилися внаслідок нестачі ресурсу на внутрішньому ринку.

Учасники ринку серед основних причин дефіциту виділяли труднощі з розмитненням газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!