Україна таки заплатить росіянам за технології ядерного палива

Понеділок, 19 вересня 2011, 10:37
Держпідприємство "Український науково-дослідний та проектно-розвідувальний інститут промислової технології" уклав угоду на проектні роботи по будівництву заводу з виробництва ядерного палива в Україні.

Відповідний документ був підписаний 9 вересня з російським ВАТ "Державний спеціалізований проектний інститут" (ДСПІ), повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди склала 331 тисяч гривень.

Згідно з обґрунтуванням закупівлі, ДСПІ придбає по ліцензійному договору вихідні технологічні дані у російського постачальника ядерного палива для України компанії "ТВЕЛ".

На основі цих даних росіяни розроблять для України лише технологічний та спеціальний розділи техніко-економічного обґрунтування будівництва заводу.

Реклама:

Конкурсний комітет "УНДІПРІ промтехнологій" прийняв рішення про закупівлю цих послуг у російського інституту по неконкурентній процедурі "у одного учасника" ще 30 червня, але угоду було укладено лише місяць потому.

У 2010 році український концерн "Ядерне паливо" і російський постачальник ядерного палива компанія "ТВЕЛ" уклали угоду про будівництво в Україні заводу по виробництву ядерного палива.

Минулого тижня російська сторона повідомила про неможливість передачі Україні обіцяні технології, пославшись на неузгодженість законодавств двох держав.

Росіяни вирішили, що субпідрядником робіт з розробки техніко-економічного обґрунтування для української сторони буде не "УНДІПРІ промтехнологій", якому треба було б передавати весь масив інформації, а російський ДСПІ, який може діяти на підставі ліцензійної угоди з ТВЕЛ, яка не передбачає передачі технологій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!