Українські фондові індекси не хочуть зростати

Четвер, 15 вересня 2011, 20:01

Український фондовий ринок завершив торги в четвер млявим зростанням.

Так, індекс "Української біржі" (УБ) продемонстрував підвищення на 0,95%, закривши сесію на позначці 1500,37 пункту. Індекс ПФТС закрився без змін - 0%.

"Торгівельна сесія була для українського фондового ринку знову волатильною через мінливі настрої інвесторів, які побоюючись негативних новин, проявляли обережність і не торгували активно", - відзначає старший інвестиційний консультант Dragon Capital Оксана Ступак.

За її словами, це знайшло відображення в слабких обсягах торгів і значеннях біржових індикаторів, коливання яких всередині дня досягали близько 2%.

Реклама:

Лідерами зростання на УБ були акції концерну "Стирол" (STIR), +5,05%, Крюківського вагонобудівного заводу (KVBZ), +3,98%, "Укрсоцбанку" (USCB), +2,57%, і Авдіївського коксохімзаводу (AVDK), +2,57%.

У "червоній зоні" завершили сесію акції "Західенерго" (ZAEN), -10%, "Укрнафти" (UNAF), -0,88% і Стаханівського вагонобудівного заводу (SVGZ), -0,45%.

На глобальних майданчиках у четвер переважав одноголосний оптимізм. Основним драйвером зростання стали новини з Європи, а саме результати позитивно минулих переговорів між лідерами Німеччини, Франції та Греції.

В ході наради глави найбільших країн ЄС підтвердили готовність надати Греції необхідну допомогу для того, щоб вона залишилася в зоні євро.

"Відмовившись від солідарності із світовими майданчиками, місцеві гравці в черговий раз були обережними. Суттєвого закриття позицій не спостерігалося, також як і особливого бажання зростати: якщо світові індекси додавали по 2-3%, то ми не змогли під закриття досягти навіть 1%", - наголошує Ступак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!