Зурабов допускає, що Путін міг помилитись з ціною на газ для України

Понеділок, 12 вересня 2011, 14:05

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов не виключає перемоги України в суді в газовому питанні.

Таку думку він висловив РБК, передають "Комментарии".

"Справа в тому, що розірвання подібних контрактів може статися, про що вже й українські керівники, і російські керівники говорили, тільки в судовому порядку. Але тут теж все дуже непросто", - сказав Зурабов.

"Мова йде навіть не про розірвання контрактів як таких. Мова йде про взаємини в енергетичній сфері. Ці взаємини настільки планові та багатогранні, що цінами на газ вони не обмежуються", - наголосив він.

Реклама:

"По-перше, потрібно розуміти, що розгляд такого питання в судових інстанціях абсолютно не виключає того, що рішення буде не винесено на користь українського заявника. І що в позовній заяві українського боку не буде достатніх підстав для того перегляду контрактів", - сказав посол.

Так само Зурабов допускає, що російські розрахунки газових договорів з України могли бути помилковими.

"Як я розумію, позиція української сторони у відповідному позовній заяві буде міститися, в першу чергу, в оцінці несправедливості формули ціни на газ і того рівня ціни, яка сьогодні має місце щодо України", - заявив дипломат.

"Може з'ясуватися при судовому розгляді, що це не так, оскільки російська сторона, у тому числі - на вищому політичному рівні, підкреслювала, що і формула ціни, і рівень ціни абсолютно відповідають європейським", - підкреслив Зурабов.

"Українські колеги мають з цього приводу іншу точку зору. Вони вважають, що ціна на газ для України на 200 доларів перевищує ціну для Німеччини та Італії. Ми допускаємо, що розрахунки, які були зроблені експертами, можуть мати неточності",- резюмував посол.

Український уряд вимагає від "Газпрому" переглянути ціну на газ для України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!