Янукович обіцяє влити мільярд китайських інвестицій у вуглепром

П'ятниця, 26 серпня 2011, 13:47

Україна досягла домовленості з Китаєм про запуск спільного пілотного проекту з модернізації шахти ім. Мельникова в Луганській області.

Про це повідомив президент Віктор Янукович у Донецьку на урочистому зібранні, присвяченому Дню шахтаря, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у вітчизняну вугільну галузь Україна планує залучити 1 мільярд китайських інвестицій.

В Україні День шахтаря відзначають в останню неділю серпня.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці липня - з початку серпня на ряді українських шахт, зокрема, на "Суходольській-Східній" (Луганська обл), ім.Бажанова (Донецька обл), "Краснокутська" (Луганська обл), сталися аварії, в результаті яких загинули 40 шахтарів.

За інформацією Державної служби гірського нагляду та промислової безпеки (Держгірпромнагляд), тільки з початку 2011 року на українських шахтах смертельно травмовано 108 гірників, більшість з них загинуло під час вибухів газу та вугільного пилу.

Глава відомства Олександр Хохотва 18 серпня заявив: "Видобуток вугілля збільшився в порівнянні з минулим роком на 4 мільйони тонн - з 47 мільйонів тонн до 51 мільйона тонн.

Одночасно виріс і коефіцієнт смертельного травматизму на 1 мільйон тонн видобутого вугілля, і становить 2,2 проти 1,7 в 2010році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: