МВФ приїде в Україну в кінці жовтня. Оновлено

Четвер, 25 серпня 2011, 10:47

Черговий вiзит мiсiї Мiжнародного валютного фонду в Україну заплановано на кiнець жовтня 2011 року.

Ранiше фонд заявляв про намiр здiйснити його з 29 серпня по 9 вересня, повiдомив МВФ на веб-сайтi, повідомляє "Інтнрфакс-Україна".

"Наступна мiсiя фонду до Києва планується на кiнець жовтня", - йдеться в повiдомленнi з посиланням на спецiального радника керуючого директора МВФ Девiда Лiптона.

Вiдповiдну заяву було оприлюднено за пiдсумками зустрiчi у Вашингтонi з представниками українського уряду та Нацiонального банку.

Реклама:

МВФ наприкiнцi липня 2010 року вирiшив вiдновити спiвпрацю з Україною, затвердивши для країни нову програму stand-by на SDR10 мільярдів - близько 16 мільярдів доларів.

Тодi Київ отримав перший транш у розмiрi SDR 1,25 мільярда.

У груднi 2010 року МВФ вирiшив видiлити країнi другий транш кредиту у розмiрi 1,6 мільярда гривень.

Програма stand-by передбачала надання Українi щокварталу ще восьми траншiв, починаючи з середини березня 2011 року, в разi успiшного продовження спiвпрацi.

Їх обсяг становить по SDR1 мільярд кожен, за винятком останнього розмiром SDR0,75 мільярда.

Проте мiсiя фонду, що працювала в березнi в Києвi, не порекомендувала радi директорiв МВФ ухвалювати позитивне рiшення щодо видiлення чергового транша для країни.

МВФ очiкував вiд України затвердження пенсiйної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифiв на газ для населення.

В урядi припускають, що два траншi програми stand-by можуть бути об'єднанi, що дасть змогу поповнити валютнi резерви НБУ вiдразу приблизно на три мільярди доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: