Уряд не чекає здешевлення цукру

Вівторок, 2 серпня 2011, 17:30

Кабінет міністрів не очікує зниження цін на цукор у поточному сезоні, але обіцяє підтримати споживача іншим методом.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у Вінницькій області, де перебуває з робочою поїздкою, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Азарова, вартість цукру, зерна та іншої продукції агропрому забезпечує "нормальну рентабельність" сільськогосподарського виробництва.

Відповідаючи на запитання преси про можливе зниження ціни на цукор, прем'єр-міністр зазначив, що "виробник цукру також повинен мати прибуток для модернізації виробництва, а інтереси споживача будуть захищені підвищенням заробітної плати".

Реклама:

Азаров також повідомив, що в 2011 році очікується отримати понад 2 млн. тонн цукру (у 2010 році в Україні вироблено 1,7 млн. тонн), у зв'язку з чим уряд планує закупити в держрезерв 400 тис. тонн цукру.

Між тим, глава уряду висловив переконання в тому, що у зв'язку з перевиробництвом гречки цього року ціна на гречку в країні "обов'язково знизиться".

Як повідомлялося, за прогнозами експертів перевиробництво цукру в поточному сезоні і неможливість експортувати надлишки продукції можуть збити ціни на цукор, знизивши рентабельність виробництва в країні і, таким чином, відбити охоту у виробників сіяти цукровий буряк в майбутньому.

Внутрішнє споживання цукру в Україні оцінюється на рівні 1,9 млн. тонн, а виробництво цукру в 2010/11 маркетинговому році, за оцінками експертів, становить близько 1,57 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: