Уряд знає, як знизити споживання газу на 30% за 60 мільярдів

П'ятниця, 19 серпня 2011, 16:51

Реалiзацiя нацiональної стратегiї теплопостачання населених пунктiв України до 2030 року дасть змогу скоротити споживання газу в країнi на 30%.

Такий прогноз мiститься в проектi урядового розпорядження "Про схвалення Концепцiї Нацiональної стратегiї теплопостачання населених пунктiв України до 2030 року", оприлюдненого на веб-сайтi Мiнрегіонбуду, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Орiєнтовно вартiсть реалiзацiї стратегiї оцiнюється в 50-60 мільярдів гривень, з яких 14,9 мільярда планується залучити з держбюджету у рамках реалiзацiї держпрограм з енергоефективностi будiвель та систем теплопостачання.

"Реалiзацiя проекту дасть змогу... вирiшити проблему зменшення залежностi вiд iмпорту палива, зниження енергоємностi виробництва теплової енергiї, досягнути в кiнцевому термiнi реалiзацiї стратегiї щорiчної економiї природного газу до 30% вiд рiвня 2011 року", - йдеться в документi.

Реклама:

Реалiзувати стратегiю уряд має намiр, зокрема, за рахунок комплексної модернiзацiї систем теплопостачання будiвель, сформувавши при цьому мiсцевi ринки теплової енергiї, а також замiни центральних теплових пунктiв iндивiдуальними.

У проектi також передбачається впровадження когенерацiї, використання вугiлля та мiсцевих i вiдновлюваних видiв палива, зокрема жителями сiльської мiсцевостi, - соломи, сонячної та вiтрової енергiї, торфу та бiогазу.

Як зазначено в проектi, серед iнших очiкуваних результатiв вiд реалiзацiї стратегiї: сприяння економiчному розвитку країни, пiдвищення конкурентоспроможностi української економiки за рахунок збiльшення замовлень машинобудiвнiй та металургiйнiй галузям на виробництво новiтнього технiчного обладнання.

У разi ухвалення цього розпорядження Мiнрегiонбуд разом з iншими органами виконавчої влади повинен буде до 1 сiчня 2012 року розробити проект Стратегiї та подати його на розгляд Кабмiну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!