Азаров вимагає від "Укрнафти" IPO і більше нафти

П'ятниця, 19 серпня 2011, 15:19

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що в найближчому майбутньому "Укрнафті необхідно збільшити видобуток нафти і вийти на IPO.

Про це голова уряду заявив під час зустрічі з головою правління "Укрнафти" Пітером Ванхеке, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Нас не влаштовують ніякі плани "зменшення скорочення" видобутку нафти. Нам потрібно виходити на стабілізацію. Протягом найближчих двох-трьох років "Укрнафті" необхідно всі свої вільні ресурси спрямовувати на розвиток", - вважає голова уряду.

Для досягнення результату, за його словами, "Укрнафті" потрібно розробити низку заходів щодо збільшення видобутку нафти.

Реклама:

"І уряд, і міністр енергетики та вугільної промисловості будуть активно у цьому сприяти вітчизняній компанії", - запевнив Азаров.

Із свого боку прем'єр-міністр висловив готовність провести нараду за участю менеджменту ПАТ "Укрнафти", представників органів виконавчої та місцевої влади щодо скорочення бюрократичних процедур з отримання ліцензій та дозволів і погоджень на проведення буріння.

"Ми встановимо жорсткі терміни, і будемо контролювати", - зазначив голова Кабміну.

Азаров також наголосив на доцільності впровадження новітніх прогресивних технологій щодо збільшення видобутку нафти, зокрема таких, як горизонтальне буріння та гідророзрив.

Він пообіцяв підтримку щодо участі компанії в проектах з розробки сланцевого газу і шахтного метану, доручивши міністру енергетики та вугільної промисловості протягом двох тижнів підготувати відповідні проекти.

Крім того, Микола Азаров підтримав ідею голови правління "Укрнафти" щодо виходу на ІРО на Лондонській біржі.

"Я вважаю, що це головний і реальний інвестиційний ресурс - розміщення компанії на ІРО", - наголосив урядовець.

Як повідомлялося, у сiчнi 2011 року Азаров рiзко розкритикував керiвництво вугiльної та паливно-енергетичної галузей за зниження видобутку нафти, газу i вугiлля, звернувшись iз вимогою до мiнiстра енергетики та вугiльної промисловостi про кадровi рiшення, зокрема у керiвництвi "Укрнафти".

Через мiсяць акцiонери ВАТ "Укрнафта" призначили головою правлiння компанiї генерального директора Renaissance Capital Ukraine Пiтера Ванхекке.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% +1 акцiя "Укрнафти", групi компанiй, пов'язаних iз акцiонерами Приватбанку - близько 40,47% акцiй ПАТ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!