Митниця вимагає сплати підвищених акцизів на пальне

Понеділок, 1 серпня 2011, 14:27

Органи Державної митної служби з 1 серпня вимагають сплати підвищених з початку 2011 року акцизів на нафтопродукти, незважаючи на продовження парламентом дії знижених ставок.

Про це повідомляє портал OilNews.

Як відомо, 7 липня Верховна рада прийняла закон № 8217, згідно з яким дія знижених акцизних ставок на бензин і дизпаливо пролонгована на місяць і закінчується 1 вересня.

Тим часом, як повідомляють учасники ринку, працівники митних органів мотивують свої дії відсутністю підпису президента під цим законом і публікації його в офіційних виданнях органів влади ("Офіційний вісник президента України", "Голос України", "Урядовий кур'єр", "Відомості Верховної ради України").

Реклама:

Водночас, згідно з даними з офіційного сайту Ради, 18 липня закон був відправлений на підпис президентові.

За чинним регламентом, голова держави повинен протягом двох тижнів підписати документ або повернути до парламенту зі своїми правками.

Як повідомлялося, 7 квітня Верховна рада для стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів підтримала ініційований Міністерством енергетики та вугільної промисловості, законопроект про зниження на три місяці (до 1 серпня) ставок акцизного збору на 50 євро за тонну для бензину і на 30 євро за тонну для дизельного палива, до 132 євро за тонну і 60 євро за тонну відповідно.

Закон набув чинності 20 квітня.

З 1 січня 2011 року, згідно зі змінами до Податкового кодексу, був скасований транспортний збір, а ставки акцизного збору підвищені на 50 євро за тонну для бензину і на 30 євро за тонну для дизпалива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: