Українські індекси закрились "у плюсі"

Четвер, 7 липня 2011, 19:05

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС виріс на 0,98%, до рівня 903,72 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", піднявся на 1,79%, опинившись на рівні 2348,31 пункту, інформує Fundmarket.

За словами аналітика ІК Велес Капітал Леоніда Майденко, торги проходили на позитивній території, інвестори, скориставшись позитивними новинами, відновили покупки і здобули впевнену перемогу.

Це було досягнуто на новинах з Європи про ослаблення дефолтних страхів Греції, очікування інвесторів з приводу незмінності ключової ставки Банком Англії на рівні 0,5% були вірні.

Реклама:

Європейський ЦБ, так само підтвердив очікування учасників ринку, ставка була підвищена з 1,25% до 1,5%.

Глава Європейського ЦБ Жан-Клод Тріше висловився про продовження стимулюючої кредитної політики в м'якій формі.

А так само новини із США, де кількість робочих місць у приватному секторі збільшилося, а число звернень за допомогою з безробіття знизилося з 432 тисяч до 418 тисяч.

На закордонних майданчиках переважала позитивна динаміка.

Торги на російських біржах сьогодні почалися зі зростання основних індексів, які протягом дня значно прискорили темпи висхідного руху, підтримувані сприятливим зовнішнім фоном.

До кінця торговельної сесії четверга російські фондові індекси показували позитивну динаміку. Індекс ММВБ виріс на 2,03%, а індекс РТС додав 1,81%.

Фондові індекси Уолл-стріт виросли на початку торгів четверга після даних про різке зростання зайнятості в приватному секторі США.

На початку торгів Dow Jones виріс на 0,55 відсотка до 12.694,86 пункту, індекс Standard & Poor's 500 піднявся на 0,83 відсотка до 1.350,37 пункту, індекс Nasdaq Composite піднявся на 0,79 відсотка до 2.856,34 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!