Азаров хоче створити мережу хлібопекарської корпорації "Кулиничі"

Вівторок, 26 липня 2011, 14:15

Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за створення регіональної мережі по Україні хлібопекарської корпорації "Кулиничі" (Харків).

Про це він сказав журналістам у ході відкриття хлібопекарського комплексу "Кулиничівський" у селі Супрунівка біля Полтави, передають "Українські новини".

"Наше головне завдання - щоб таких комплексів з'явилося в нашій країні усе більше й більше. Саме такий підхід до справи допоможе нам забезпечити цінову стабільність на найважливіші продукти харчування та хлібобулочні вироби", - сказав він.

На думку Азарова, впровадження найсучасніших технологій в галузі хлібопекарського комплексу дасть можливість заощадити газ.

Прем'єр підкреслив, що якщо зараз на хлібопекарських підприємствах вартість газу в собівартості хліба становить 15-17%, то на "Кулиничівському" - лише 2%.

"Це дуже важливо зараз, оскільки в умовах, коли такі високі ціни на газ, впровадження новітніх технологій сприятиме зменшенню впливу вартості газу на вартість продуктів харчування", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що Кабінет Міністрів має намір широко використовувати досвід приватного і державного партнерства.

Приклад комплексу "Кулиничівський", на думку Азарова, свідчить про те, що приватний бізнес уміє на ринкових умовах домовлятися із владою для реалізації проектів і підтримувати цінову стабільність на соціальні сорти хліба.

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Удовиченко зазначив, що в будівництво комплексу вкладено 15 млн євро, а з 12 найбільшими хлібовиробниками області підписано меморандуми про забезпечення регіонального ресурсу на наступний маркетинговий рік з умовою збереження стабільної ціни на соціальний хліб.

З 2007 року корпорація"Кулиничі", яка прийшла на ринок Полтави, викупила 2 хлібозаводи в Полтаві і зараз має розширену мережу кіосків та ларьків із продажу хлібобулочних і кондитерських виробів в області.

Кулиничівський хлібокомбінат, розташований на території смт Кулиничі Харківського району Харківської області, було засновано у 1994 році.

Сумарна виробнича потужність становить 800 тонн хлібобулочних виробів на добу.

Продукція реалізується через власну фірмово-торговельну мережу в Донецькій, Луганській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській і Сумській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!