"Укрзалізниця" хоче спільно використовувати вагони з сусідами

Четвер, 21 липня 2011, 18:32

"Укрзалізниця" обговорює можливість спільного використання вагонів із сусідніми країнами СНД.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

"21 липня у Києві розпочалися переговори керівництва Укрзалізниці із делегацією Дирекції Ради із залізничного транспорту держав-учасниць Співдружності", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в "Укрзалізниці", учасники переговорів планують розглянути низку питань, пов'язаних із спільним використанням вантажних вагонів, пошуком ефективних рішень щодо зменшення порожнього пробігу.

Реклама:

"Як і в інших країнах, у нас не вистачає вантажних вагонів. 11-12 тисяч українських вагонів використовується за межами країни, з яких майже 9 тисяч - у Росії. Як наслідок, щодоби українські залізниці недовантажують до 2 тисяч. Вагонів", - заявив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

За його словами, при цьому Україна збільшила навантаження до Росії у 2 рази, а російські колеги - зменшили.

"Склалася парадоксальна ситуація: ми для потреб РЖД відправляємо вантажі у власних вагонах, при цьому назад не отримуємо піввагони вчасно. Розумію, у Росії виникли складнощі в управлінні власним вагонним парком, однак ми не можемо вирішувати ці проблеми за рахунок інтересів українських підприємств", - додав Козак.

Очільник "Укрзалізниці" нагадав, що президент Віктор Янукович та Кабінет міністрів  поставили завдання перед "Укрзалізницею" - забезпечити потреби наших підприємств у вантажних перевезеннях на 100%.

Українська сторона запропонувала зняти обмеження на термінове повернення вагонів і значно збільшити штрафні санкції за неповернення вагонів в установлені терміни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!