Мiнрегiонбуд затвердив список "доступного житла"

П'ятниця, 15 липня 2011, 17:39

Мiнiстерство регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства затвердило перелiк iз 88 об'єктiв житлового будiвництва, якi вiзьмуть участь у державнiй цiльовiй соцiально-економiчнiй програмi будiвництва (придбання) доступного житла у 2011 роцi.

Про це заявив директор департаменту житлового будiвництва, будiндустрiї та промисловостi будiвельних матерiалiв Олександр Непомнящий, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зокрема, до програми внесені 25 будинкiв iз програми 2010 року (деякi з них iще не введені в експлуатацiю, в деяких iще не продані всi квартири) та 63 новi об'єкти в усiх регiонах України.

На цi об'єкти у 2011 роуці буде спрямовано 100 млн. гривень iз держбюджету.

Реклама:

Непомнящий також повiдомив, що вимоги до вибору нових 63 об'єктiв нині - гнучкiшi, нiж кiлька рокiв тому.

"Якщо у 2009 роцi, згiдно iз законодавством, були профiнансовані лише об'єкти, ступiнь готовностi яких становила 70%, у 2010 роцi - 50%, цього року ми обирали проекти, чий ступiнь готовностi значно нижчий", - сказав вiн.

За словами чиновника, наступним етапом для обраних компанiй-забудовникiв стане укладення договору з Держфондом сприяння молодiжному житловому будiвництву, оскiльки вiн є одержувачем цих бюджетних коштiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: