"Нафтогаз" вимагає стягнути з Тимошенко півтора мільярда

П'ятниця, 15 липня 2011, 16:27

НАК "Нафтогаз України", який виступає у судовому процесі над екс-прем'єром Юлією Тимошенко цивільним позивачем, заявив позов про стягнення з неї 1,516 млрд. гривень для компенсації збитків, завданих компанії внаслідок підписання у 2009 році газових угод з Росією.

Відповідну позовну заяву представник НАК "Нафтогаз України" передав у п'ятницю Печерському районному суду Києва після оголошення державним обвинуваченням обвинувального висновку, повідомляє агентство УНІАН.

"Тимошенко Ю.В. зобов'язала НАК "Нафтогаз України" підписати контракти з ВАТ "Газпром" на придбання природного газу та керуватися базовою ціною у розмірі 450 доларів за тисячу кубічних метрів. При цьому ставка транзиту природного газу територією України на 2009 рік лишилася на рівні 1,7 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів відстані", - сказав представник цивільного позивача Ігор Кость.

За його словами, внаслідок виконання директив, наданих Тимошенко на підписання відповідних контрактів, НАК "Нафтогаз України" було завдано збитків у розмірі 1,516 млрд. гривень.

Реклама:

"Ми просимо суд стягнути з відповідача завдані нею збитки в розмірі 1 млрд. 516 млн. 460 тис. гривень", - сказав представник цивільного позивача.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!