ДКЦПФР не відновить обіг паперів "Донецьксталі" без рішення суду

Понеділок, 6 червня 2011, 20:17

Учасники фондового ринку не можуть переконати Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку переглянути своє рішення про повне припинення обігу 12 емітентів з групи "Донецьксталь".

Про це сказало агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на ринку, знайоме із ситуацією.

"Вже було декілька зустрічей з головою Комісії Дмитром Тевелєвим, проте всі вони завершилися безрезультатно", - заявив співрозмовник.

За його словами, учасники ринку, зокрема, пропонують Комісії призупинити обіг лише тих акцій, щодо яких йде суперечка у зарубіжних судах, дозволивши торгівлю на українському ринку дрібними пакетами.

Реклама:

У той же час джерело підкреслило, що Комісія продовжує стверджувати, що чекатиме рішення судів.

"Українському ринку в черговий раз дали зрозуміти, що міноритарні акціонери на ньому ніким не захищені, і в будь-який момент за якимось депутатським запитом ліквідний цінний папір може просто зникнути", - прокоментував ситуацію співрозмовник агентства.

Раніше з офіційними проханнями переглянути ці рішення до ДКЦПФР зверталися також асоціації торговців цінними паперами.

В інтерв'ю "Економічній правді" голова ДКЦПФР Дмитро Тевелєв зазначив, що рішення про зупинення обігу цінних паперів паперів було прийнято на підставі депутатського запиту представника Партії регіонів Дмитра Шпенова, в якому були викладені відомості про корпоративний конфлікт на підприємствах групи "Донецьксталь".

У свою чергу, депутатське звернення засноване на претензіях однієї із сторін конфлікту, екс-прокурора і депутата ПР Геннадія Васильєва, який вважається одним з акціонерів підприємств групи "Донецьксталь".

В групі "Донецьксталь", у свою чергу, ДКЦПФР звинуватили в упередженості і заангажованості і заявили, що оскаржать рішення регулятора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!