"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко пояснив, чому бурова установка коштує на 40% дорожче

Понеділок, 6 червня 2011, 15:46

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко стверджує, що бурова установка для "Чорноморнафтогазу" виявилася дорожчою через комплектацію.

Про це він сказав, коментуючи відповідне питання програмі "Знак оклику" на ТВі. 

"Ви колись машину купували? Знаєте, що таке базова комплектація?  Так.  Знаєш? А знаєш, що таке машина з кондиціонером, з коробкою автомат, вона коштує дорожче, чи дешевше?  Дорожче", - заявив чиновник. 

"От порівняйте.  Тобто в комплектації вишка коштує на 150 мільйонів дорожче, ніж базова?  А хто сказав на 150 мільйонів? Це ви сказали! Це не я" - підкреслив він.

Реклама:

При цьому керівник НАК "Нафтогаз" Євген Бакулін розповів, за що саме було переплачено.

"Там же до вишки ще цілий ряд заходів, послуг та обладнання, яке їде додатково ... Тим більше, що вежа знаходиться в Сінгапурі, її ще сюди потрібно доставити", - наголосив Бакулін.

"А для того, щоб доставити, її треба підготувати, випробувати, тут встановити... Ми ж не можемо взяти якесь обладнання, яке не може тут працювати, ви ж це прекрасно розумієте", - додав голова НАК.

За умовами тендеру сума угоди передбачала придбання самопідіймальної плавучої бурової установки, одна одиниця, без додаткового обладнання.

Як відомо, у "Дзеркалі тижня" було оприлюднено інформацію про те, що державна компанія "Чорноморнафтогаз" придбала сінгапурську бурову установку за, завищеною на 150 мільйонів доларів, ціною.

У відповідь міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко назвав матеріал замовним і сказав, що буде просити СБУ з`ясувати, хто може бути замовником.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: