Держфінпослуг ліквідує "антикризовий" департамент

Четвер, 30 червня 2011, 16:53

Держкомісія з регулювання ринків фінансових послуг в рамках реорганізації ліквідує департамент тимчасового адміністрування і закриє три територіальні відділення.

Про це заявив голова Держфінпослуг Василь Волга, повідомляє портал "Дело".

При цьому він не уточнив, яких саме тервідділень торкнеться реорганізація.

За словами Волги, на рівні директорів департаментів і начальників управлінь жодних нових призначень не буде, проте будуть перестановки серед начальників відділів.

Реклама:

"Підуть ті начальники, до яких за результатами перевірок залишилися питання з приводу професійних якостей, виконання графіка робіт", - сказав він.

У рамках реорганізації та за умови затвердження штатного розкладу Міністерством фінансів, за словами Волги, у Держфінпослуг буде посилено інспекційний департамент, у якому з'являться три нові відділи.

Голова комісії розповів, що нині регулятор працює над законодавчим закріпленням механізму тимчасового адміністрування.

"Для того, щоб механізм тимчасового адміністрування був ефективний, необхідно, щоб тимчасовий адміністратор, заходячи в проблемну установу, мав дві головні речі - повноваження і фінанси. Це можливо шляхом внесення змін до профільних законів, які стосуються виконавчої служби, МВС, прокуратури, щоб вони могли оперативно реагувати на вимоги тимчасового адміністратора", - зазначив він.

До того ж, на думку Волги, необхідно законодавчо надати комісії і тимчасовому адміністратору права доступу до ресурсу рефінансування.

Голова комісії висловив сподівання, що всі необхідні документи будуть прийняті і наберуть чинності у 2012 році.

Як повідомлялося, у квітні Волга вирішив змінити "традиції" річної звітності Комісії та підконтрольних їй ринків.

Тепер Держфінпослуг буде здавати звіт про виконану за рік роботу одночасно із звітом про роботу підконтрольних їй ринків, а не раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: