Російський олігарх хоче відсудити бренд Faberge

Вівторок, 21 червня 2011, 10:34

Власник російської "Ренови" Віктор Вексельберг судиться з колишнім керівником своєї компанії "Суал" за бренд Faberge.

Брайан Гілбертсон раніше керував не тільки "СУАЛом" Віктора Вексельберга і його партнерів, але і частиною власних коштів підприємця, що і призвело до конфлікту, повідомляє портал "Дело".

Одна з компаній підприємця - Renova Resources Private Equty Ltd ще в 2008 році подала до Головного суду Кайманових островів позов до Гілбертсона, зареєстрованого на Кайманах структурам фонду Pallinghurst, а також підконтрольної фонду сім'ї Гілбертсон компанії Autumn Holdings Asset Inc.

Гілбертсон з січня 2006 року керував коштами "Ренови", вкладеними в структури Pallinghurst.

Реклама:

Цей фонд контролювався на паритетній основі структурами "Ренови" і Гілбертсона і задумувався для інвестицій в металургійну і видобувну індустрію.

Гілбертсон в 2006 році запропонував викупити права на марку Faberge у концерну Unilever, який випускав під нею чоловічі дезодоранти.

За два роки до цього Вексельберг купив у родини Форбс колекцію великодніх яєць роботи Карла Фаберже більш ніж за 100 млн. доларів.

Але несподівано Гілбертсон купив Faberge сам, і Вексельберг подав до суду, вважаючи, що британець порушив фідуціарні домовленості.

Гілбертсон виклав за бренд 38 мільйонів доларів. Зараз він оцінюється в 170 мільйонів, а незабаром, за словами Гілбертсона, потягне на мільярд.

Секретар суду Кайманових островів оголосив, що процес у справі Faberge розпочнеться ще до кінця 2011 року.

При цьому частина слухань пройде в суді американського штату Флорида.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: