"Укравтодор" чекає, що 3,5 тисячі км доріг побудують концесіонери

П'ятниця, 10 червня 2011, 19:36

Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" сподівається, що в Україні буде побудовано близько 3,5 тисячі км платних доріг за договорами концесії із приватними компаніями.

Про це журналістам повідомив голова "Укравтодору" Володимир Демішкан 9 червня, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми цього року плануємо залучити (компанії) на концесію, на будівництво платних доріг... У нас є попередня домовленість, щоб побудувати десь 3,5 тисячі км", - зазначив він.

Водночас Демішкан не став прогнозувати, коли дороги може бути побудовано.

Він повідомив, що було проведено переговори з 6 компаніями й 2 з них вже почали готувати техніко-економічне обґрунтування проектів.

Зі слів голови "Укравтодору", щодо будівництва платних доріг в Україні висловили інтерес компанії із Франції, Німеччини, Ізраїлю, Індії, Іспанії й Великої Британії.

"Ми запропонували їм кілька варіантів: це "Львів - Умань", "Умань - Сімферополь", "Харків - Сімферополь". Це 500 км, 500 км і тут десь 700 км. Тобто це 1,7 тисячі км початкові, які вже, так сказати, зрушилися", - розповів Демішкан.

Він додав, що в будівництві Великої окружної дороги навколо Києва зацікавлені ізраїльська компанія й найближчим часом її представники приїдуть в Україну на повторні переговори.

Крім того, Демішкан повідомив, що поновлюються переговори щодо будівництва платної дороги за маршрутом "Львів - Броди".

Він спрогнозував, що певна ясність щодо деяких проектів з'явиться вже протягом місяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: