В уряді нагадали, як Тимошенко купувала вакцини

Середа, 1 червня 2011, 20:34

У Кабінеті міністрів називають "смішною" заяву екс-прем'єра Юлії Тимошенко про те, що справа про фінансові махінації при закупівлі вакцин її не стосується.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

"В епоху інформаційних технологій, коли всі слова і діяння політика фіксуються в базах даних, брехати не тільки негарно, але й це може мати наслідки", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба нагадує, що саме Тимошенко підписувала постанову уряду про надання держгарантій "Укрвакцині" і наводить її цитату від 11 листопада 2009 року на засіданні Кабміну:

Реклама:

"Досягнута домовленість про закупівлю реанімаційного медичного обладнання, протипандимічної сезонної вакцини від грипу, домовленість про закупівлю антибіотиків. Робота зупинилася за однієї банальної причини: майже 8 днів президент не підписує закон про виділення мільярда гривень на боротьбу з епідемією".

У повідомленні уряду наголошується, що 2009 року екс-прем'єр публічно заявила, що вакцина від грипу буде закуплена за бюджетні кошти, а головний санітарний лікар Олександр Біловал публічно заявив, що необхідно 12,5 мільйона доз вакцин за ціною 15 доларів за дозу.

"Хоча вже тоді ЗМІ попереджали, що і кількість необхідних доз вакцини, і ціна надмірно завищені - що, власне, і підтвердив у 2011 році американський суд", - кажуть в Кабміні.

"Так що, ніхто інший, як екс-прем'єр-міністр доклала всіх зусиль, щоб здійснити операцію, визнану американським судом шахрайською і такою, що зашкодила Україні", - додається в повідомленні. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: