Клюєв націлився на німецькі інвестиції

Четвер, 26 травня 2011, 10:44

Україна зацікавлена в приході до країни німецьких інвесторів, які б будували ефективні підприємства і створювали нові робочі місця.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на зустрічі з послом Німеччини в Україні Гансом-Юргеном Гаймзьотом, повідомляє прес-служба Кабміну.

Клюєв і Гаймзет обговорили можливість створення найближчим часом українсько-німецької торгової палати для розвитку співробітництва між бізнесом України та Німеччини.

Учасники зустрічі також обговорили можливість проведення в найближчі місяці великого українсько-німецького бізнес-форуму, на якому представники компаній двох країн могли б представити можливості для реалізації нових інвестиційних проектів.

Реклама:

Також сторони домовилися про проведення в першій половині червня зустрічі першого віце-прем'єр-міністра України з групою керівників найбільших німецьких компаній, які зацікавлені в роботі з українським ринком.

Сторони також обговорили хід переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Клюєв висловив зацікавленість у вивченні досвіду німецьких експертів у питаннях створення умов для залучення інвестицій, підвищення енергоефективності економіки, а також у питаннях зближення з ЄС.

Він відзначив важливість для України значного поліпшення інвестиційного клімату.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: