МАУ дозволили літати за маршрутами "Аеросвіту"

П'ятниця, 8 квітня 2011, 15:39

"Міжнародні авіалінії України" отримали дозвіл на польоти з Києва до Москви, Санкт-Петербургу і низки інших міст.

Про це повідомив глава авіакомпанії Юрій Мірошников, пише газета "Дело" із посиланням на Український авіаційний портал.

Польоти до Москви почнуться вже цього літа з частотою 2 рази на день.

Дозвіл на виконання рейсів був виданий МАУ на недавньому засіданні ліцензійної комісії Державної авіаційної адміністрації.

Реклама:

Оскільки існуючі квоти вже розподілені між авіакомпаніями, ймовірно, були внесені зміни до міжурядової угоди.

Однак у "Аеросвіті", який виконує польоти до Москви і Петербурга з української сторони, повідомили, що нічого не знають про підсумки переговорів з Росавіації.

"Ми досі не знаємо, чи прийняла українська сторона пропозицію російської про повну лібералізацію авіасполучення між країнами. Або під визначенням "часткова поетапна лібералізація" камуфлюються дії регулятора щодо вибіркової підтримки нових авіакомпаній і збереженні бар'єрів у розвитку інших" - повідомив помічник гендиректора "Аеросвіту" зі зв'язків з громадськістю Сергій Куций.

За його словами, авіакомпанія сподівається, що процес лібералізації торкнеться не тільки східних, але і західних напрямків.

Як повідомлялося, "Аеросвіту" було кілька разів відмовлено в отриманні призначень на польоти з Києва в 15 міст Європи, до яких із української сторони літає тільки авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України".

Як повідомив міністр інфраструктури Борис Колесніков, до кінця літа угода про лібералізацію авіаринку між Росією та Україною буде підписана

Водночас, приєднання України до відкритого неба з Європою, за словами Колеснікова, може відбутися не раніше, ніж будуть скасовані візи для українських громадян.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: