Депутати мінятимуть Митний кодекс у травні

Середа, 20 квітня 2011, 18:27

Нова редакція проекту Митного кодексу, допрацьована парламентським комітетом з питань фінансової, банківської діяльності, податкової та митної політики і рекомендована їм до прийняття за основу, буде внесена на розгляд парламенту у травні.

Про це заявив голова комітету Віталій Хомутиннік, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми зможемо винести його на перше читання десь у середині або наприкінці травня ... У нас буде ще місяць, щоб з цим проектом працювати", - сказав він на засіданні комітету у середу.

За словами депутата, запропонована комітетом редакція кодексу, яка допрацьовувалася із залученням представників митної служби та представників бізнесу, не остаточна і далеко не ідеальна.

Реклама:

"Якщо ми приймемо в першому читанні на цій сесії ... і вже восени, у вересні-жовтні, остаточну редакцію, - це буде нормальний шлях ... Все одно, він повинен почати працювати з 1 січня 2012 року", - сказав Хомутиннік.

Як відомо, нова редакція Митного кодексу передбачає трансформацію ідеології системи збору платежів до України, зокрема, пропонує максимально спростити митні процедури та зменшити вплив "людського чинника" на процеси і результати митного оформлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: