Азаров похвалився, як загнав Путіна у глухий кут

Середа, 20 квітня 2011, 18:15

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що у вирішенні питання щодо перегляду формули ціни на газ, що купується в Росії, "процес почався".

Про це він заявив у середу на зустрічі з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Томасом Міровим, повідомляє агентство УНІАН.

"Вчора у нас відбулися переговори з віце-прем'єр-міністром Росії Ігорем Сєчіним. Поки що рано говорити про якісь результати, але процес цей почався", - сказав Азаров.

При цьому він нагадав, що недавно обговорював питання про необхідність змінити формулу утворення ціни на газ з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним.

Реклама:

У розмові з колегою, підкреслив Азаров, він порівняв умови формування ціни на газ в Україні з умовами для Німеччини та Польщі.

За розрахунками Азарова, коли для України ціна газу становила 270 доларів, для Польщі - 320.

Разом із тим, при відніманні вартості транзиту і знижки в 100 доларів ціна газу для України повинна була б становити 200 доларів за тисячу кубометрів.

До таких же результатів, зазначив він, приводить і аналіз ситуації з Німеччиною.

"Виникає питання: як же ця формула працює по відношенню до Німеччини та Польщі, якщо вона така справедлива й ринкова? Звичайно, я розумію, що складний буде процес переговорний, але, в будь-якому разі, прем'єр-міністру Росії нічого було відповісти на це запитання", - сказав Азаров.

Як повідомлялося, у середу міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що Україна та Росія домовилися про створення робочої групи з питань поставок газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!