Генпрокуратура каже, що Тимошенко сама вирішила підписати газові контракти

Середа, 20 квітня 2011, 13:07

Слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури проводить в середу допит екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко як підозрюваної у кримінальній справі про перевищення влади або службових повноважень при укладенні газових угод у 2009 році.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, встановлено, що Тимошенко одноосібно прийняла рішення, в результаті якого нанесені збитки інтересам держави на суму понад 1,5 мільярда гривень. У справі проводяться інші необхідні слідчі дії.

Як повідомляє "Інтерфакс", ГПУ порушила кримінальну справу щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко за фактом перевищення влади та службових повноважень при укладанні газових контрактів в 2009 році.

Раніше Генпрокуратура завершила досудове слідство у двох кримінальних справ, об'єднаних в один і порушених стосовно Тимошенко за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 210 КК України - перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства.

Реклама:

Днями перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін в ефірі одного з телеканалів заявив, що Тимошенко одноосібно доручила голові "Нафтогаз України" Олегу Дубині підписати газові контракти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!