У Бродського не дали Держфінпослуг підняти в 50 разів плату за видачу ліцензій

Четвер, 14 квітня 2011, 14:27

Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва не дозволив Держфінпослуг підвищити вартість ліцензій в 10, а для деяких видів діяльності - і в 50 разів.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Держкомпідприємництва.

"Комітет не погодив проект розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг "Про затвердження змін до розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг від 29.12.2003 № 188 "Про встановлення плати за видачу ліцензій", - поінформували у прес-службі.

Згідно із повідомленням, Держфінпослуг хотіла збільшити розміри плати за користування ліцензією на окремі види фінансових послуг з 200-2000 гривень до 12500 гривень та за переоформлення та видачу дубліката ліцензії з 100-1000 гривень до 1500 гривень.

Реклама:

При цьому у проекті розпорядження не було розрахунків та економічного обґрунтування витрат, на основі яких були визначені такі суми.

Розробники навели лише загальні фрази про зростання видатків загального фонду держбюджету та різних послуг при незмінності з 2004 року вартості ліцензії.

Крім того, згідно з документом Держфінпослуг мали діяти два види ліцензій - строкові (у випадку, якщо до ліцензіата протягом попереднього строку користування ліцензією застосовувались заходи впливу) та безстрокові.

Однак, у проекті розпорядження не встановлювалася різна вартість таких ліцензій.

"Тож, причинами відмови у погодженні стало неврахування Держфінпослуг принципу ефективності та збалансованості державної регуляторної політики та недотримання вимог закону про державну регуляторну політику", - наголошують у Держкомпідприємництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!